Hier bent u: Waarom Zwem-ABC

WAAROM HET ZWEM-ABC?

De vraag is; waarom u zou kiezen voor een zwemschool die het diploma Zwem-ABC voert. Wij kunnen ons voorstellen dat het af en toe voor u onduidelijk is omdat alle zwemscholen verschillende diploma’s uitreiken. Echter het grootste deel van de zwemscholen werkt met het concept Zwem-ABC. Zwemschool Shoebi werkt met de eisen voor het diploma Zwem-ABC om de volgende redenen.

VEILIGHEID & LEEFTIJD
Zwemschool Shoebi vindt net zoals de ouders: hoe eerder een kind veilig is in het water, hoe beter. De meeste kinderen die verdrinken, zijn immers tussen de nul en vier jaar oud. Vanaf zeer jonge leeftijd zijn er mogelijkheden in het zwembad om kinderen veiliger in en om water te laten bewegen.

De adviesleeftijd om te starten met zwemles voor het Zwem-ABC voor het A-diploma is 4 jaar. Dit is niet zonder reden. Kinderen vanaf 4 jaar worden zich steeds meer bewust van hun lichaam. Ze zullen dan steeds beter gaan begrijpen waar de juf of meester het over heeft wanneer er een oefening of zwemslag wordt uitgelegd. Vóór het 4e levensjaar zijn kinderen zich niet of weinig bewust over hun eigen lichaam en zijn de termen, voor, naast of achter je lichaam vaak nog abracadabra. Toch zijn er ouders die liever eerder willen starten met zwemles, namelijk 3 jaar. Wanneer uw kind over een paar maandjes 4 jaar wordt en een motoriek heeft die dit aan kan, mag uw kind bij uitzondering bij Zwemschool Shoebi voor het Zwem-ABC zwemmen. Dit kan nadat wij uw kind getest hebben door haar/hem tijdens een proefles een aantal testjes te laten doen. De eisen die aan het A-diploma zijn gesteld, zijn vaak te moeilijk voor een kind van 3 jaar om te behalen. Soms heeft een kind van 4 moeite met de eisen. Door veel te herhalen en oefenen wordt dit aangeleerd.

WAT KAN JE MET WELK ZWEMDIPLOMA?
De Nationale Raad Zwemveiligheid heeft ieder niveau van zwemvaardigheid gekoppeld aan een  diploma van het Zwem-ABC. Je kind voldoet pas aan de Nationale Norm Zwemveiligheid als hij of zij het volledige Zwem-ABC op zak heeft. De Zwemdiploma’s A en B zijn tussenstappen naar het complete Zwem-ABC. Deze niveaus sluiten aan op de Nederlandse infrastructuur van zwemwater waar volwassenen en kinderen zwemmen:

  • Zwemdiploma A: je beheerst vaardigheden voor een zwembad zonder attracties.
  • Zwemdiploma B: je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling.
  • Zwemdiploma C: je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder
    stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). Met dit diploma voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. 

GOED OPGELEIDE INSTRUCTEURS
De instructeurs die bij Zwemschool Shoebi werken worden continue bijgeschoold om up-to-date te blijven en daardoor de beste resultaten te bereiken. Uw kind zult dus volgens de laatste nieuwe ontwikkelingen zwemles krijgen volgens de beste methodes.

NORMEN
Wanneer een zwemschool werkt met het Zwem-ABC wordt deze zwemschool streng in de gaten gehouden door de NRZ. Wij werken graag met het Zwem-ABC. Het is namelijk het grootste merk wat er gevoerd wordt en wat het langst bestaat. Het NRZ is er altijd mee bezig om volgens de beste methodes te werken. Dit voor voor u een veilig en vertrouwd gevoel en dat geven wij u van Zwemschool Shoebi dan ook graag mee. Zwemschool Shoebi vindt het Zwem-ABC diploma hierdoor een sterk merk! 

                                                                  

Zwemschool Shoebi
Postadres: Zalmsteek 14
3192 MC  Hoogvliet
06-46293233
E info@zwemschoolshoebi.nl
KvK 58142851
Inloggen
Toegangsnaam

Wachtwoord
Aanmelden
Wachtwoord opvragen